Cultuur en Educatie

Het Historisch Centrum is op het gebied van educatie volop in ontwikkeling. Er worden educatieve programma’s ontwikkeld die zowel tijdens schooluren als buiten schooluren kunnen worden aangeboden.

Tijdens schooluren kan inmiddels gebruik worden gemaakt van een les over “Voedsel door de jaren heen”. In het museum kunnen de leerlingen met elkaar ontdekken wat er vroeger werd gegeten en hoe dit werd bereid. Verder staan wij als historische vereniging natuurlijk altijd open voor specifieke wensen voor lessen. Stuur gerust een mailtje, dan komen we er samen vast wel uit!

Daarnaast zijn wij ook te vinden in de brochure “Brains” van de stichting Jeugdwerk Zuidplas. Er wordt een superleuke activiteit ontwikkeld waar kinderen van de basisscholen in de gemeente Zuidplas aan deel kunnen nemen. Houd de brochure dus goed in de gaten!

Wij hopen dat de jonge generatie kinderen snel te vinden is in het historisch centrum, zodat de mooie geschiedenis van Zevenhuizen ook aan hen doorgegeven kan worden. Zij zijn immers de toekomst!

ZH Eendragt groep 3

 

 

Leerlingen van groep 3 malen koffie!