Lezingen

Geen lezing, maar een film onder begeleiding van Arie Verweij en/of Ed Broer.

Film over Moerkapelle in 1959. Wegens succes herhaald!!!

Op dinsdagavond 10 oktober om 20.00u zullen wij een film vertonen (zwart-wit en zonder geluid) over Moerkapelle in 1959.
De film is al op 11 juli 2017 vertoond, maar wegens grote belangstelling hebben wij diverse mensen moeten teleur stellen en herhalen we deze film!

De film is gemaakt door Johan Adolfs uit Twente die beroepsmatig van zo’n 1500 Nederlands dorpen een film gemaakt heeft. De heer Adolfs deed dit dan veelal in opdracht van een vereniging uit zo’n dorp. In Moerkapelle was het Sursum Corda (de plaatselijke christelijke zangvereniging) die de opdracht gegeven heeft.  Arie Verweij was toen voorzitter van Sursum Corda en heeft de betreffende opnamedag meegelopen met de regisseur. Hij is dus één van de laatste getuigen van het maken van deze film. Ed Broer is bezig de film in te spreken en heeft deze al divers keren bekeken. Ook hij is een groot kennen van deze unieke Moerkapelse film.

In de film wordt Moerkapelle van alle richtingen belicht. Daarnaast speelde heer Adolfs toen al goed in op commerciële belangen; diverse winkels en bedrijven uit die tijd zijn op deze film te zien. De film is eerder door Sursum Corda verkocht op video en ook op internet te vinden. De begeleiding van Arie Verweij of Ed Broer maakt dat de film een geweldige live-ervaring wordt.