Lezingen

Geen lezing, maar een film onder begeleiding van Arie Verweij.

Film over Moerkapelle in 1959

Op dinsdagavond 11 juli om 20.00u zullen wij een film vertonen (zwart-wit en zonder geluid) over Moerkapelle in 1959.
Deze keer dus geen lezing, maar een film. Daar staat tegenover dat we Arie Verweij bereid hebben gevonden deze film in te leiden en de film tijdens het draaien te begeleiden!

De film is gemaakt door Johan Adolfs uit Twente die beroepsmatig van zo’n 1500 Nederlands dorpen een film gemaakt heeft. De heer Adolfs deed dit dan veelal in opdracht van een vereniging uit zo’n dorp. In Moerkapelle was het Sursum Corda (de plaatselijke christelijke zangvereniging) die de opdracht gegeven heeft.  Arie Verweij was toen voorzitter van Sursum Corda en heeft de betreffende opnamedag meegelopen met de regisseur. Hij is dus één van de laatste getuigen van het maken van deze film en daarom is het zo bijzonder dat hij deze film voor OZM wil begeleiden.

In de film wordt Moerkapelle van alle richtingen belicht. Daarnaast speelde heer Adolfs toen al goed in op commerciële belangen; diverse winkels en bedrijven uit die tijd zijn op deze film te zien. De film is eerder door Sursum Corda verkocht op video en ook op internet te vinden. De aanwezigheid van één van de laatste getuigen maakt deze avond bijzonder.