Open Monumentendag 14 september 2019

Het landelijk thema van Open Monumentendag is dit jaar “plekken van plezier”.

De plek van plezier uit de zestiende en zeventiende eeuw en het aandacht hebben voor de flora en fauna van het “Sevenhuysense Bosch”, wordt dit jaar  gememoreerd. U kunt die middag onder leiding van twee gidsen een bezoek brengen aan twee plekken: de Hennipgaarde en het Koornmolengat.

Door Cor van de Lustgraaf, gids van “Natuur- en vogelwacht Rotta”, wordt u rondgeleid door het Koornmolengat, en na een uur gaat u met Liesbeth de Frel, gids van Stichting Natuurpolders, mee naar het gebied rondom de Hennipgaarde (of andersom). De rondleiding start om 13.00 uur en om 14.00 uur wordt gewisseld, zodat u twee uur lang heel veel ziet van en te horen krijgt over deze twee mooie stukjes natuur.

Het verzamelpunt voor de rondleiding is bij het oorlogsmonument bij de kruising van de fietspaden Tweemanspolder en Korenmolengat. Totaal kunnen 40 personen gebruik maken van deze rondleiding (twee gidsen = twee groepen van twintig personen). Dus vooraf aanmelden is gewenst, want vol=vol. Aanmelden kan bij Ria Lindhout-de Leeuw, tel. 079-5932207 of Cobi van Weringh-Schotte, tel. 0180-632575.