Excursies

Excursie naar Volendam en Marken op 2 juni 2018
De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle organiseert op zaterdag 2 juni 2018 een excursie naar het mooie Volendam en Marken. We vertrekken die dag om 8.45 uur aan het einde van de Tweemanspolder (parkeerplaats voorbij ‘t Graanhuys).

Welkom bij hotel Spaander
We worden verwelkomd met koffie/thee en een taartje in het wereldberoemde hotel Spaander. In dit hotel hangen meer dan duizend schilderijen over het Volendamse vissersleven van weleer. Tijdens de koffie maken we kennis met onze kundige en gezellige gidsen.

Varen naar Marken
Na de koffie varen we naar Marken, dit mooie boottochtje duurt 30 minuten. In Marken wandelen we met onze gidsen langs de winkel van Sijtje Boes, door kleine onbekende straatjes, door verschillende buurtjes en langs de gereformeerde kerk. In de verte zien we ook de beroemde vuurtoren “Het Paard van Marken”. Na deze wandeling met de ongetwijfeld interessante verhalen van onze gidsen varen we weer terug naar Volendam.

De lunch bij Spaander
In Hotel Spaander worden we om 13.30 uur verwacht voor de lunch. Een kopje vis- of tomatensoep, broodjes kroket, ham of kaas, vers fruit en koffie of thee. Dit alles zal heerlijk smaken na zo’n ochtend op het water en in de buitenlucht.

Volendam
Na de lunch volgt een rondleiding door Volendam. Ook hier zullen onze gidsen, (zij dragen natuurlijk een traditioneel kostuum) ons boeiende verhalen vertellen over het heden en verleden van Volendam. We wandelen langs de oude haven, schilderachtige vissershuisjes in ‘Het Doolhof’ en de visafslag.Ook komen we langs bij het Volendams museum, waar echt alles te zien is over dit beroemde Hollandse plaatsje.

Om 16.00 uur vertrekt onze bus weer naar Zevenhuizen, waar we rond 17.30 uur hopen te arriveren.

Aanmelding en kosten
Op dit moment is de excursie volgeboekt en is er een wachtlijst!